Hlavní obsah

V Ostravě explodoval sud s chemikáliemi, dva popálení skončili v nemocnici

Právo, plk
Ostrava

S vážnými popáleninami skončili v pondělí dopoledne po explozi barelu s neznámou chemikálií v Ostravě dva muži. Oba jsou v péči lékařů popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nešťastné události došlo před 9.30 hodinou v areálu Ostravských opraven a strojíren v ulici Na Valše v Ostravě-Přívozu. „Dva pracovníci měli svářečkou odpalovat víko sudu, který následně explodoval. Dosud se neví, jaká chemikálie v něm byla,“ informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

O oba zraněné se postarali záchranáři. „Jednačtyřicetiletý muž utrpěl popáleniny obou dolních končetin třetího stupně a lehčí popáleniny horních končetin,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že záchranáři prvotně ošetřili pacientovi popálené plochy. Druhým zraněným byl čtyřiatřicetiletý muž. Ten si při výbuchu barelu popálil ruce, trup a nohu. „Jednalo se o popáleniny první a druhého stupně,“ dodal mluvčí a potvrdil, že oba zranění byli přepraveni do fakultní nemocnice, kde byli předáni do péče lékařů popáleninového centra.

Policisté zahájili v souvislosti s výbuchem sudu a zraněním obou zaměstnanců šetření pro ublížení na zdraví z nedbalosti. V jeho rámci poputuje sud na expertízu, aby se zjistilo, co v něm bylo, současně budou policisté zjišťovat míru zavinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám