Hlavní obsah

V Pardubicích se čelně srazila auta, dva lidé zemřeli

Pardubice
Aktualizováno

Dva lidé zemřeli v úterý ráno po nehodě v Pardubicích. Silnice je v okolí místa nehody v městské části Doubravice uzavřena, policie dopravu odklání. Podle hasičů nebyli mrtví muži připoutáni bezpečnostními pásy.

Foto: HZS Pardubického kraje

Nabourané auto v Pardubicích.

Článek

Nehoda se stala před šestou hodinou ráno. Čelně se střetla osobní auta BMW a Kia. „Ihned po příjezdu hasiči museli ze zdemolovaných vozidel vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení tři zraněné osoby a okamžitě započali s resuscitací dvou osob,” informovala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Čtyřiadvacetiletý spolujezdec z BMW a šestapadesátiletý řidič vozu Kia i přes okamžitou resuscitaci na místě zemřeli. Třiadvacetiletý řidič BMW byl s těžkým zraněním převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Při nehodě se také vážně zranil další řidič. Příčiny nehody policie vyšetřuje.

Foto: HZS Pardubického kraje

Nabourané auto v Pardubicích.

Podle hasičů nebyli dva mrtví muži připoutáni. „Dle zasahujících hasičů nebyly usmrcené osoby připoutané. Vedle karoserie, která je z velké části tvořena z vysokopevnostní oceli a deformačních zón, se o bezpečnost posádky starají právě bezpečnostní pásy a kompletní sestava airbagů, která chrání cestující ze všech stran. Pokud není člověk připoután, může ho vystřelený airbag i zabít,” uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

„Řidiči by se měli místu nehody vyhnout. Uzavřena je silnice ze směru od Globusu i od Hrádku," řekla mluvčí krajské policie Markéta Janovská.

Podle Janovské bude uzavírka trvat nejméně do 10:00.

Série tragických nehod pokračuje už od minulého týdne, kdy zemřelo rekordních 22 lidí. Nejtragičtější byly dvě nehody se čtyřmi mrtvými na Písecku a Frýdecko-Místecku. [celá zpráva]

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při nehodě zemřeli čtyři cizinci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám