Hlavní obsah

Žalobci si převzali Kočkovu tragickou nehodu, čekají na dopravní posudky

Právo, Radek Plavecký
Nymburk

Kriminalisté už mají výsledky toxikologické expertizy, která by měla ukázat, zda při tragické nehodě, při níž zemřel Jan Kočka ml. ze slavné kolotočářské rodiny, hrál nějakou roli alkohol či drogy. Státní zastupitelství, které věc řeší, však chce výsledky prezentovat až později spolu s dalšími posudky.

Foto: HZS Středočeského kraje

Následky tragického střetu dvou aut na hradecké dálnici.

Článek

„Vše si převzalo státní zastupitelství, které si vymezilo možnost poskytovat informace,“ řekla mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Státní zastupitelství je ale zatím na poskytování informací skoupé. „Ještě počkáme na posudky dopravních znalců. Pak zveřejníme všechno najednou,“ řekl Právu nymburský státní zastupitel Ludvík Lukáš. Výsledky by podle něj měly být k dispozici nejspíš do konce listopadu.

Vyšetřují se okolnosti nehody

Tragická nehoda se stala v pátek 28. září po 3. hodině v noci. Řidič terénního osobního vozu mercedes – 28letý Jan Kočka ml. – vjel do protisměru hradecké dálnice D11 poblíž Sadské na Nymbursku a na 32. kilometru ve směru z Prahy narazil do nákladního vozu. Obě auta začala po nárazu hořet. Kočka i stejně starý řidič kamionu zahynuli na místě. [celá zpráva]

Výsledek pitvy podle policie potvrdil, že oba řidiči měli zranění hlavy neslučitelná se životem. Protože viník nehody zahynul, není koho obvinit z nějakého trestného činu. Přesto případ policie a státní zastupitelství řeší, aby se objasnily okolnosti nehody. Pak bude případ odložen.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám