Hlavní obsah

Maminka mě zabije, řekl po dopadení opilý řidič v Pardubicích a tipl výsledek testu

– Pardubice

Žádné výmluvy nehledal muž, kterého tento týden zastavili policisté v Pardubicích kvůli jízdě se zhasnutými světly a v protisměru. Viditelně podnapilý řidič dokonce tipoval, kolik přístroj na měření alkoholu v dechu ukáže. Nakonec nadýchal 1,8 promile.

Maminka mě zabije, řekl policistům řidičVideo: Policie ČR

 
Článek

Na podezřelého řidiče upozornil svědek na tísňové lince. Hlídka, která vyrazila na místo, pak v ulici Jana Zajíce narazila na červený ford, který nesvítil a jel v protisměru. O kus dál ho zastavila a zkontrolovala.

„Maminka mě zabije, ale zaparkovat jsem snad... Aspoň jedna sedm ne?“ ptal se muž policistů během foukání do přístroje na měření alkoholu. „Musíte foukat déle, to je málo,“ upozorňoval ho policista.

„Devětatřicetiletý muž měl značné problémy se stabilitou a byl z něho cítit alkohol. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku. Byla pozitivní s výsledkem 1,83 promile alkoholu v dechu,“ uvedla v pátek mluvčí policie Andrea Muzikantová.

Řidič poté zamířil na záchytku a následně si vyslechl podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny řidiči hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám