Hlavní obsah

Muž požadoval výkupné za ukradenou kabelku, svědek ho natočil

Právo, hon
Ostrava

Velkou drzost projevil muž, který je podezřelý, že v Ostravě ukradl kabelku s mobilním telefonem. Poté, co ho partner okradené vypátral pomocí mobilní aplikace, požadoval výkupné a chtěl se „domluvit jako lidi“. Svědkovi se podařilo incident natočit na video, policie nyní záznam zveřejnila a požádala veřejnost o pomoc s pátráním po pachateli.

Svědek vypátral muže podezřelého z krádeže pomocí mobilní aplikaceVideo: Policie ČR

 
Článek

Když v září v baru v centru Ostravy ženě zmizela kabelka, vydala se se svým přítelem po stopách pachatele s pomocí mobilní aplikace.

„Svědek zjistil, že mobilní telefon má u sebe muž ve věku kolem 40 let, vysoký 180 cm, krátkých střižených vlasů s kšiltovkou na hlavě, oblečen v triku a černé vestě. Muže oslovil a žádal vrácení odcizených věcí. Ten za vrácení požadoval finanční obnos ve výši 300 korun,“ uvedl mluvčí policie Richard Palát.

Po dalším dohadování - při kterém přítel ženy druhého muže natočil - pachatel vydal telefon, když dostal 400 korun, peněženku si ale ponechal.

Policie: Natočit video bylo správné

Případ nyní vyšetřuje policie. Ta žádá případné svědky, kteří muže na záznamu poznají, aby volali na linku 158, případně vyšetřovatele na číslo 974 727 401.

V souvislosti s případem policisté doporučili, aby se lidé nesnažili pachatele za každou cenu zadržet. „Vždy je potřeba zvážit možná rizika ohrožení vlastní osoby ze strany pachatele, který může být pod vlivem návykových látek. Vhodným způsobem postupoval právě muž, který pořídil videozáznam k výše popisovanému skutku,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám