Hlavní obsah

Policista, který ve službě zemřel po nárazu motorky do stromu, jel příliš rychle

Nový Jičín

Příčinou zářijové nehody policejního motorkáře na Novojičínsku byla nepřiměřená rychlost. Na dotaz Novinek to řekla mluvčí policie Gabriela Pokorná. Dvaatřicetiletý policista vyjel mimo silnici a narazil do stromu. I přes okamžitou resuscitaci zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Příčinou havárie bylo nepřizpůsobení rychlosti,“ uvedla mluvčí Pokorná. Bez dalších podrobností dodala, že policisté věc odložili. Jejich kolega nejel k žádnému případu, havaroval během standardního výkonu služby.

Nehoda se stala 4. září u obce Rybí na Novojičínsku. Policista na motorce vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. Kolem projížděla zrovna záchranná služba s pacientem, která policistovi poskytla první pomoc. Následně přiletěl také vrtulník.

Záchranáři policistu resuscitovali. „Záchranáři se za podpory léků a přístrojového vybavení snažili několik desítek minut obnovit činnost pacientova srdce. Veškerá snaha o záchranu však byla marná. Mnohočetná poranění, která utrpěl, byla neslučitelná se životem. Zasahující lékaři byli nakonec nuceni konstatovat smrt,“ uvedl tehdy mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám