Hlavní obsah

Řidič ujížděl policistům po D11, monitoroval ho i vrtulník

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policistům z Královéhradecka ujížděl ve čtvrtek večer řidič mercedesu. Místy jel téměř dvousetkilometrovou rychlostí. Honička skončila uprostřed pole poblíž Nymburka. Řidič skončil za mřížemi.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička skončila na poli na NymburskuVideo: Novinky

 
Článek

Dálniční policisté z Královéhradeckého kraje si ve čtvrtek večer všimli rychle jedoucího vozu. Rozhodli se proto, že řidiče podrobí kontrole. Když ale muž za volantem mercedesu spatřil majáky, sešlápl plyn ještě víc a začal ujíždět.

Místy dosahovala rychlost ujíždějícího vozu téměř dvousetkilometrové rychlosti. Na 50. kilometru dálnice D11 řidič sjel z dálnice a pokračoval po okresních silnicích.

Do honičky se postupně zapojilo několik policejních hlídek ze dvou krajů. Na pomoc jim navíc z Prahy vzlétl policejní vrtulník. A právě ten nakonec policistům velmi pomohl.

Ujíždějící řidič sjel u Rašovic na Nymbursku do pole. S vozem pak na poli zastavil a dal se na útěk.

Svítil na něj vrtulník

Posádka policejního vrtulníku vypátrala nejprve opuštěné vozidlo a krátce poté také samotného řidiče. Toho policisté nasvítili pomocí světelného kuželu z vrtulníku, aby tak usnadnili navigaci pozemních hlídek. Muž tak skončil s pouty na rukou.

Policisté následně zjistili, že má muž pozitivní orientační test na drogy, konkrétně na pervitin. Tuto skutečnost ještě budou muset potvrdit testy krve, jejíž odběr policisté nařídili. Muž má ke všemu vysloven platný zákaz řízení a současně s tím procházel pátráním jako hledaný, nenastoupil totiž do vězení.

V autě pak našli policisté několik beden. Co přesně v nich ale je, zjistí až při podrobném ohledání. Je možné, že by se v krabicích mohly nacházet léky používané k výrobě drog.

Auto na místě ohledali kriminalisté, kteří ho také zapečetili a nechali odtáhnout. Veškeré okolnosti případu policisté i nadále vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám