Hlavní obsah

Na jihu Čech našli dva mrtvé muže: Seniora v yacht klubu, cyklistu v lese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Dvě úmrtí vyšetřují po víkendu policisté na jihu Čech. V sobotu našli v yacht klubu v Černé v Pošumaví utonulého seniora, v neděli v lese na Českokrumlovsku mrtvého cyklistu. Policisté obě tragédie vyšetřují, ale podezření na násilné úmrtí nemají.

Foto: Policie ČR

Senior utonul v yacht klubu

Článek

Oznámení o nálezu mrtvého muže v yacht klubu přijali policisté v sobotu ráno. Podle jejich zjištění 81letý senior při pohybu na kamenité hrázi sklouzl do vody, kde utonul. Našel ho náhodný svědek.

„Na místo byli přivoláni potápěči, kteří muže zhruba jeden metr od hráze z vody vyndali na břeh. Z důvodu zjištění přesné příčiny úmrtí byla policisty nařízena pitva,“ uvedl mluvčí policie Milan Bajcura.

Mrtvého cyklistu našli svědci v neděli u obce Malonty v lese. Podle policie lékař uvedl, že 33letý muž pravděpodobně spadl z kola na hlavu a utrpěl těžké zranění, kterému podlehl.

Policisté následně zjistili, že cyklista jel po lesní cestě, kde zřejmě nezvládl řízení. „I v tomto případě byla nařízena pitva, která by mohla objasnit přesnou příčinu a čas smrti,“ uzavřel Bajcura.

Reklama

Výběr článků

Načítám