Hlavní obsah

Kulturní památka Dvojhradí na Teplicku lehla popelem

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mstišov

Hasiči v noci na středu likvidovali rozsáhlý požár v Dubí na Teplicku, kde vyhořel lovecký zámeček Dvojhradí. Barokní stavbě, která je na seznamu kulturních památek, shořela střecha a zůstaly jen částečně obvodové zdi. O dalším osudu památky by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Následky požáru loveckého zámečku Dvojhradí na Teplicku

Článek

Hasiči na místo vyrazili po druhé hodině v noci. „Při příjezdu byl objekt zcela zasažen plameny,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Milan Rudolf. Ráno se podle něj začala sama od sebe hroutit střecha a částečně obvodové zdi.

Foto: Petous Petous, Mapy.cz

Lovecký zámeček Dvojhradí na Teplicku před vyhořením (snímek z roku 2008)

Majitel stavby podle Rudolfa odhadl škodu na nejméně milión korun, částka se ale vzhledem k historické hodnotě může zvýšit. Příčiny požáru se vyšetřují.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Následky požáru loveckého zámečku Dvojhradí na Teplicku

Zámeček byl postaven kolem roku 1700 a s přilehlou oborou Mstišov je turisty vyhledávaným místem na Teplicku. V zámečku byla také restaurace se sálem, kde se konaly svatby a jiné oslavy.

„Statik nyní musí určit, do jaké míry je poškozená hrázděná konstrukce, zda je šance ji obnovit,” řekl ČTK Daniel Vágner z ústeckého pracoviště Národního památkového ústavu (NPÚ).

Reklama

Výběr článků

Načítám