Hlavní obsah

Dvojice ze Slovácka podle policie posílala marihuanové fénixovy slzy po celém světě

Právo, alf

Výrobou a prodejem „fénixových slz“ si podle policie přivydělávala na opravu rodinného domku partnerská dvojice ze Slovácka. Policisté nyní čtyřiačtyřicetiletého muže a pětatřicetiletou ženu obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s psychotropními látkami a jedy.

Foto: Policie ČR

Stříkačky s připraveným extraktem fénixových slz.

Článek

„S případem, ve kterém figurovaly fénixovy slzy, se naši kriminalisté setkali poprvé,“ sdělila hradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová.

Partnerská dvojice si na dvorku u domu podle vyšetřování vypěstovala rostliny konopí, které dále zpracovávala. Ze sušiny pak vyráběli velmi silný extrakt zvaný fénixovy slzy. „Jedná se o trend poslední doby. S ohledem na vysoké procento THC může být tento extrakt pro potenciální uživatele velmi nebezpečný,“ upozornila Šabatová.

Obviněná dvojice své produkty podle policie neprodávala pouze po Česku, ale i zahraničním klientům po celém světě, a to přes internet. „Zásilky se sušinou a extraktem měli velmi sofistikovaně zabalené. Připravený materiál balili do ampulek, které opatřili několika vakuovými obaly proti případnému odhalení. Obálky, na kterých byla uvedena jako odesílatel zlínská firma, následně odesílali z různých poštovních institucí,“ poznamenala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Stříkačky s připraveným extraktem fénixových slz.

V mnoha případech zásilka doputovala k odběrateli, avšak v některých se vrátila jako nedoručená. „Povedený pár rozesílal tuto drogu například do Austrálie, Turecka, Anglie, Finska či Koreje. Tímto prodejem si tak přišli na několik desítek tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí.

Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili devět stříkaček s připraveným extraktem, potřebný materiál k odesílání zásilek, štítky s nadepsanou adresou odesílatele, několik krabic se sušenou marihuanou, vakuovací zařízení a další věci.

„Oba se k této trestné činnosti přiznali. Nyní jim hrozí až pětileté vězení. Obvinění jsou stíháni na svobodě,“ dodala Šabatová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám