Hlavní obsah

Opilec málem smetl lidi ze zastávky v Brně, pak kličkoval u dětské nemocnice

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Červená fabia kličkující v pondělí odpoledne v blízkosti brněnské dětské nemocnice byla podezřelá jednomu z kolemjdoucích, který se ozval městské policii s obavami, že je řidič opilý. Hlídka strážníků nakonec řidiči zatarasila služebním vozidlem cestu a zadržela ho. Muž za volantem nadýchal přes dvě promile.

Opilý řidič málem smetl lidi na zastávceVideo: MP Brno

 
Článek

Incident se stal v ulici Milady Horákové, hlídka městské policie uviděla zanedlouho po svém příjezdu kličkující červené auto. „Řidič vůbec nedbal jízdních pruhů a směrem do centra se vydal se svým vozidlem po tramvajovém pásu. Cestu do křižovatky mu hlídka zahradila služebním autem se zapnutým výstražným světlem i sirénou a donutila tak šestapadesátiletého muže zastavit,“ uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Muž podle ní mluvil nesrozumitelně, z čehož bylo patrné, že je pod vlivem alkoholu. „To popřel, své chování ale vysvětlit nedokázal. Stejně tak si nepamatoval, kde si rozbil přední kolo, které bylo při příjezdu hlídky úplně vypuštěné,“ upřesnila mluvčí.

Dechová zkouška prokázala přes 2,1 promile. Případem se zabývá rovněž státní policie, která událost vyšetřuje pro podezření z trestného činu. Strážníci následně také zjistili, že několik minut předtím svou jízdou muž mimo jiné ohrozil i několik lidí čekajících na zastávce Jugoslávská. Tam totiž v jednu chvíli najel dokonce na nástupní ostrůvek.

Reklama

Výběr článků

Načítám