Hlavní obsah

Opilý motorkář na pervitinu unikal policii v Bohnicích až 160 km/h

Novinky, kub
Praha

Pražští policisté pronásledovali v sobotu nebezpečného řidiče motorky, který nechtěl hlídce zastavit. Unikal sice jen zhruba pět minut, místy se ale stačil dostat na rychlost 160 km/h. Po zadržení se ukázalo, že má v krvi alkohol a pervitin.

Policie pronásledovala v Praze motorkářeVideo: Novinky

 
Článek

Motorizovaná hlídka chtěla řidiče motorky zkontrolovat krátce před půlnocí v ulici Čimická. Muž odmítl zastavit. „Řidič nerespektoval ani majáky a začal před policisty ujíždět ulicemi Bohnic, rychlostí někdy až 160 kilometrů v hodině,“ sdělil mluvčí policie Tomáš Hulan.

Pronásledování trvalo zhruba pět minut, než se hlídce podařilo motocyklistu zadržet. Podle Hulana se jednalo o dvaačtyřicetiletého německy hovořícího muže.

Řidičák není jeho

Při kontrole u něj policisté našli tři sáčky s obsahem připomínajícím drogy. „U jednoho se prokázalo, že je to pervitin,“ upřesnil mluvčí. Řidič měl rovněž pozitivní test na alkohol a pervitin.

Ukázalo se také, že řidičský průkaz, který policistům předložil, není jeho. „Policisté zjišťují, kde k průkazu přišel a zda on sám je vůbec oprávněn řídit motorová vozidla,“ dodal Hulan s tím, že za drogový delikt muži hrozí až pětiletý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám