Hlavní obsah

Násilník ze Sokolovska vymlátil z muže baseballovou pálkou klíče od auta

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chodov

Kriminalisté obvinili jednačtyřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého podezírají z přepadení o pět let mladšího muže v Chodově. Podezřelý oběť zbil baseballovou pálkou a hrozil zabitím, pokud nedostane klíče od auta, se kterým vzápětí zmizel. Když ho vypátrala policejní hlídka v Karlových Varech, podařilo se mu po divoké honičce uniknout. Zadržen byl pátý den po útoku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál podle mluvčí policie Kateřiny Krejčí v noci 6. září v přízemním bytě, kam pachatel vnikl oknem. „Chytil 36letého muže a odhodil ho do křesla. Následně mu měl vulgárně nadávat, ohrožovat ho přinesenou baseballovou pálkou a několikrát ho s ní i udeřit do různých částí těla,“ upřesnila mluvčí.

Napadený skončil na zemi, přičemž mu z kapsy vypadl svazek klíčů, který vzal hned do ruky. „Obviněný po něm měl klíče chtít se slovy, ať mu je dá, nebo že ho zabije. Klíče poté poškozenému vzal a při odchodu z bytu ještě měl dalším přítomným pohrozit, že jestli zavolá někdo na policii, tak si to s nimi vyřídí,“ sdělila Krejčí.

Násilník pak odjel vozem Volkswagen do Karlových Varů, kde ho na základě vyhlášeného pátrání zahlédla policejní hlídka. Začalo pronásledování, protože podezřelý odmítal zastavit.

Za volantem bez řidičáku

„Ujížděl ulicemi v městské části Drahovice dokonce i po chodníku,“ popsala mluvčí s tím, že nakonec vjel do staveniště, odkud se mu podařilo policii uniknout.

Kriminalisté muže dopadli v úterý 11. září a obvinili ho z loupeže, vydírání, neoprávněného užívání a poškození cizí věci a maření úředního rozhodnutí. Za volant si navíc sednul bez řidičáku.

„V případě prokázání viny může být za své jednání u soudu potrestán odnětím svobody až na deset let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám