Hlavní obsah

Hozením vajíčka na Babiše se budou zabývat úředníci

Praha

Policie kvalifikovala hození vajíčka na premiéra Andreje Babiše jako přestupek proti občanskému soužití a předá jeho vyřešení na městský úřad. Osmadvacetiletý muž hodil vejce na premiéra ve čtvrtek po skončení předvolební akce na pražské Pankráci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Policisté celou věc kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití. V nejbližší době jej předají příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ řekla Novinkám mluvčí policie Andrea Zoulová.

Přestupkem se tak budou zabývat úředníci městské části Prahy 4. Podle Zoulové nyní policisté vypracují dopis, který v nejbližších dnech předají úředníkům.

ANO ve čtvrtek v rámci kampaně před říjnovými komunálními a senátními volbami pořádalo v Praze první ze série takzvaných sousedských večeří, při nichž nabízí příchozím zdarma občerstvení, kávu i pivo.

Podle serveru Seznam Zprávy po osmé hodině večer, když už předvolební akce ANO oficiálně skončila, přilétlo směrem k premiérovi vejce, přistálo asi deset centimetrů od něj. Babišova ochranka muže okamžitě zneškodnila a převezla na policejní stanici. [celá zpráva]

Muž měl pozitivní dechovou zkoušku a skončil na služebně, kde s ním policisté provedli nezbytné úkony.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám