Hlavní obsah

Zloděj kradl v Liberci kameru, která ho přitom celou dobu nahrávala

Právo, mip
Liberec

Moderní technika přelstila čtyřicetiletého zloděje, který se minulý týden nad ránem vloupal do jedné z budov nedaleko centra Liberce. Když se dostal dovnitř, zaskočilo ho osvětlení fungující na pohybové čidlo, které ho ozářilo a zřejmě znervóznělo. Rozhodl se odmontovat kameru, která ale krádež zaznamenala.

Foto: Policie ČR

Z kamery zbyly jen dráty.

Článek

Pachatel se rozhodl pohybová čidla zneškodnit a tři z nich odtrhl ze závěsů na stěnách. Pravděpodobně mu také došlo, že pohybová čidla jsou instalována obvykle v doprovodu s bezpečnostními kamerami.

„Zamířil tedy k té, o níž si myslel, že jej nasnímala. Nedošlo mu však, že záznamy nejsou uloženy v těle kamery, nýbrž na sběrných discích. A tak stále snímán okem kamerového systému demontoval zařízení v hodnotě přes 3200 korun,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský. Záznam z kamery policie nezveřejnila.

Kamery ukradl recidivista

Jakmile v ranních hodinách dorazili do budovy první zaměstnanci, okamžitě zjistili, že bezpečnostní zařízení někdo demontoval.

„Rozhodli se tedy zhlédnout záznamy z kamer. A nebylo žádným překvapením, že záznamy odhalily podezřelého. Pracovníci firmy pak záznamy předali policistům, kteří během chvíle rozklíčovali, kdo byl nočním návštěvníkem,“ popsal Robovský.

Čtyřicetiletý recidivista byl krátce poté za svou práci před a s kamerou obviněn z krádeže. Hrozí mu šest měsíců až tři roky ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám