Hlavní obsah

Policie zadržela zabarikádovaného muže v Chrudimi. Vy vrazi, křičel

Právo, Novinky, ok, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim
Aktualizováno

Policie zadržela 55letého muže, který se dopoledne zabarikádoval a vylezl na střechu v Chrudimi. Muž vyhrožoval bombou poté, co si pro něj přišla hlídka, protože byl na něj vydán zatykač.

Policie zadržela zabarikádovaného muže v ChrudimiVideo: Zdeněk Seiner, Právo

 
Článek

Podle reportéra Práva byl muž zadržen po šesti hodinách vyjednávání krátce po třetí hodině odpoledne. Vyjednavačka novinářům na místě řekla, že muž chtěl mluvit s médii, ale to mu policisté neumožnili. Při odvádění do služebního auta křičel „vy vrazi”.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Policisté odvádějí muže, který v Chrudimi hrozil výbušninou a zabarikádoval se v domě. U zadrženého muže nic nenašli.

„Využili jsme momentu překvapení, kdy osoba na chvíli zašla do domu, Dostali jsme se na sousední balkón a pak jsme jej bezpečně zajistili,” řekl novinářům velitel zásahu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zadrženého muže odvážejí policisté.

Mluvčí krajské policie Jiří Tesař dříve uvedl, že policisté si pro 55letého muže, na kterého vydal soud příkaz k zatčení pro trestný čin křivého obvinění, přišli v úterý dopoledne. Muž se však policistům vydat odmítl, zabarikádoval se a začal vyhrožovat bombou. Policisté nasadili vyjednavačku a v záloze měli také zásahovou jednotku.

Obyvatelé museli odejít

Z okolních domů bylo evakuováno asi 25 lidí. Nikdo z nich pro zabarikádovaného muže neměl pochopení, většina se při hovoru s čekajícími novináři shodla, že jde o člověka konfliktního, netolerantního a někdy i agresivního. Není to poprvé, kdy se vzpouzí komunikaci s policií a soudy.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Okolí domku muže hrozícího bombou je uzavřeno, pohybovat se zde mohou jen policisté, vyjednavači, psycholog a pyrotechnik.

Miroslav Barták ze sousedství, který ve svém domě provozuje autoškolu, šel s manželkou ráno ven, když se vrátili, byla už ulice obehnaná policejní páskou. Policie jim řekla, že mají buď odejít, nebo se vrátit a vůbec nevycházet. Další informace jim policisté neposkytli.

„Máme v Chrudimi maminku, tak jsme šli k ní. Určitě je to nepříjemné pro všechny lidí, kteří tam bydlí. Naštěstí žádnou výuku v autoškole jsme dnes neměli,” řekl ČTK Barták. Informace o události má manželský pár jen z médií. Policisté si na ně kontakt nevzali.

Reklama

Výběr článků

Načítám