Hlavní obsah

Policie obvinila radikály z demonstrace v Dubí z rasismu i loupeže, chtěli novináři sebrat foťák

Dubí

Policie obvinila v souvislosti se sobotní demonstrací proti násilí v Dubí na Teplicku šest lidí, dalšího stále vyšetřuje. Protest uspořádala Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) v reakci na nedávný incident na místním koupališti. Při shromáždění čelil útoku jeden z novinářů.

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstranti v Dubí napadli novinářeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Dva demonstranti se podle policie pokoušeli novináři sebrat fotoaparát, kriminalisté je proto obvinili z loupeže.

Před městským úřadem se sešlo v sobotu odpoledne zhruba 150 lidí. Projev předsedy DSSS Tomáše Vandase krátce po jeho zahájení přerušil útok na novináře Parlamentních listů Víta Hassana.

„Původně jsme podezřívali dvě osoby z výtržnictví, ale obviněny byly z loupeže, protože se novinářovi snažily vzít foťák,” uvedl policejní mluvčí Dan Vítek.

Čtyři účastníky policie obvinila z trestného činu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka a jednoho kvůli tomu ještě vyšetřuje. „Měli nápisy s rasovým podtextem na oblečení nebo měli taková tetování,” uvedl Vítek.

Demonstrace v DubíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Demonstranti se po projevech Vandase či šéfa krajně pravicové strany Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS) Mariana Kotleby vydali k místnímu koupališti, které bylo však v sobotu z preventivních důvodů uzavřeno. Poté zásah policistů, kterého se účastnili i těžkooděnci, skončil.

Incident na koupališti vyšetřuje policie

Na koupališti v Dubí vznikla před dvěma týdny roztržka mezi ženami údajně kvůli dětem na brouzdališti. Jedné napadené se zastal mladý muž, při následné hromadné potyčce, jíž se podle starosty Dubí zúčastnila skupina Romů z Teplic, utrpěl zranění.

Policie v souvislosti s potyčkou obvinila šestadvacetiletou ženu z Teplic a okolnosti události, jejíž průběh popisují účastníci různě, vyšetřuje. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám