Hlavní obsah

Vražda prodavačky v Liberci míří k soudu. Obžalovali muže, který se vydával za oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Státní zastupitelství obžalovalo 39letého muže, který podle policie zavraždil v lednu prodavačku ve večerce v Liberci. Hrozí mu až výjimečný trest, řekla v úterý na dotaz Novinek mluvčí policie Vlasta Suchánková. Útočník se původně vydával za oběť a útok nahlásil sám na tísňovou linku.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo vraždy prodavačky v LiberciVideo: Michael Polák, Právo

 
Článek

„Na začátku července jsme podali návrh na obžalobu a 10. července byl muž obžalován za trestný čin vraždy, kterou spáchal zvlášť surovým způsobem a s loupežným motivem. Hrozí mu až výjimečný trest odnětí svobody,“ uvedla Suchánková.

Podle ní byl již nařízeno soudní jednání v případu, a to na 25. září.

Incident se odehrál 5. ledna v Liberci-Vratislavicích v Dopravní ulici. Obžalovaný muž tam napadl nožem vietnamskou prodavačku. Žena i přes 40 minut trvající resuscitaci zemřela.

Foto: Michael Polák, Právo

Přepadená prodejna potravin

Policie původně pátrala po dvou pachatelích, které hledala v Liberci a okolí. Kontrolovali auta, ubytovny, ale i prostředky městské hromadné dopravy. Následně nastal zásadní zvrat, když kriminalisté zjistili, že pachatel leží v nemocnici a sám se vydával za oběť.

Na policisty muž čekal před večerkou a vydával se před nimi za zachránce, který se snažil napadené ženě pomoci a sám přitom utrpěl zranění. Na základě popisu, který uvedl, pak policie po údajných pachatelích pátrala.

Útočník se následně k činu částečně doznal. Přímo v nemocnici pak probíhalo vazební zasedání, při kterém ho soud vzal do vazby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám