Hlavní obsah

Na Mladoboleslavsku hořely louky a lesy. Hasiči nasadili vrtulníky i letadlo

Novinky, ČTK, ok, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Několikakilometrový úsek kolem trati mezi Bakovem nad Jizerou a Bělou pod Bezdězem zachvátily v úterý odpoledne plameny. Hasiči nasadili jak vrtulníky, tak letadlo. Požár způsobil vlak se závadou brzd. Požár se z větší části podařilo během večera zlikvidovat.

BEZ KOMENTÁŘE: K požáru podél trati na Mladoboleslavsku povolali i vrtulníkVideo: Radek Plavecký, Právo

 
Článek

Hasiči vyjeli k prvním požárům před třetí hodinou odpolední a k několika ohniskům vyrazily desítky cisteren. Jde o úsek dlouhý několik kilometrů.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Do akce se zapojilo i speciální hasící letadlo.

„Hoří tráva na louce, v lese i lesní školce. Jsou to jednotlivá ohniska podél trati, které se ale v suchém počasí rychle šíří dál. Požár zatím nebyl lokalizován,“ řekl odpoledne Novinkám mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. Zásah byl podle něj komplikovaný i tím, že hořelo pod vedením vysokého napětí a hrozilo, že dráty spadnou do požářiště mezi hasiče.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Hasiči zasahují podél několikakilometrového úseku kolem trati mezi Bakovem a Bělou.

Hasičům pomáhaly i dva vrtulníky s vaky na vodu a letadlo z Jičína.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Hasičům pomáhá i vrtulník s bambi vakem.

V úseku Bezděz - Bakov nad Jizerou je podle údajů Českých drah přerušen kvůli požáru železniční provoz. Omezení se dotkne osobních vlaků i rychlíků, cestující musí využít náhradní autobusovou dopravu.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Letadlo, které hasí požár podél železniční trati mezi Bakovem nad Jizerou a Bělou pod Bezdězem.

Kolem trati hořelo také na Moravě

Požár trávy u trati zastavil provoz vlaků také mezi Hulínem na Kroměřížsku a Tlumačovem na Zlínsku. První hlášení dostali hasiči krátce po 15:00 a požár se dál šířil. „Má asi tři kilometry na délku,” řekl mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Vrtulníky nabírají vodu k hašení požáru na Mladoboleslavsku

Na a místo bylo povoláno 12 jednotek ze Zlínského kraje, další z Olomouckého kraje. „Celkem bylo na místě asi 15 kusů techniky. Příčina požáru zatím není známa,” dodal Řezníček.

Provoz na trati byl obnoven po 17:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám