Hlavní obsah

Hlídce v Praze ujížděl ozbrojený řidič, pod kola jí házel kovové ježky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nebezpečného řidiče ozbrojeného střelnou zbraní pronásledovali v neděli pražští strážníci. Muž, který byl v databázi hledaných osob, se snažil setřást hlídku také kovovými ježky, které rozhazoval na silnici. Nakonec neujel a byl zadržen.

BEZ KOMENTÁŘE: Ozbrojený muž ujížděl Prahou strážníkůmVideo: Městská Policie Praha

 
Článek

Šofér na sebe upozornil hlídku v ulici Nuselská, kde projel zákaz vjezdu. Strážníci se ho rozhodli zastavit, řidič však sešlápl plyn a začal zběsile ujíždět Svatoslavovou ulicí směrem na Pankrác.

„Nerespektoval přitom červenou na semaforech, kruhové objezdy projížděl v protisměru a ohrožoval vysokou rychlostí ostatní účastníky silničního provozu. Při průjezdu ulicí Podle Kačerova dokonce vyhodil z vozidla několik kovových ježků,“ popsal mluvčí strážníků Jan Čihák.

Nůž, obušek i pistole

Hlídka se ježkům vyhnula a pokračovala v pronásledování. V křižovatce ulic 5. května a Türkova jel muž opět na červenou a narazil do jedoucího auta. V útěku mu zabránili strážníci s namířenými zbraněmi.

„Při kontrole, zda není mladík ozbrojen, u něj strážníci našli celý arzenál zbraní: nůž, teleskopický obušek a nabitou střelnou zbraň. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění,“ konstatoval Čihák.

Posléze strážníci zjistili, že se o muže zajímá policie a vyhlásila po něm pátrání, proto si jej přijela převzít hlídka policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám