Hlavní obsah

Policie dopadla muže podezřelého ze znásilnění osmileté dívky v Ostravě

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, hon

Ostravské policii se podařilo dopadnout muže, který měl v neděli 22. července nedaleko ostravského pivovaru podle ní znásilnit osmiletou dívku. Muž se ke svému zločinu přiznal, podle policie jde o několikrát trestaného recidivistu, který byl odsouzen za krádeže, ale také za exhibicionismus.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak informoval kriminalista, zločin byl ze strany 34letého muže z Opavska plánovaný. Dívku si vyhlédl na místě, kde není moc velký pohyb lidí. K osmileté školačce přistoupil, chytil ji a proti její vůli ji odtáhl do ústraní. „V podstatě ji chytil za ruku a odtáhl do křoví. Dívka volala o pomoc, ale nikdo ji neslyšel,“ sdělil kriminalista.

V lese muž dívku donutil k sexuálním praktikám a následně utekl. Po podezřelém policie pátrala téměř týden, zadržen byl v sobotu. K jeho usvědčení pomohlo výrazným způsobem zveřejnění fotografie pocházející z lokality poblíž místa činu.

„Pachatel se doznal. Má za sebou bohatou trestní minulost majetkového charakteru a v minulosti byl vyšetřován také pro výtržnictví kvůli obnažování na veřejnosti,“ dodal policista.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám