Hlavní obsah

Muž v Brně odnášel ženu do křoví. Zachránil ji soused

Novinky, zel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokusem o znásilnění skončila v neděli cesta mladé ženy nočním autobusem. V brněnské čtvrti Líšeň ji měl napadnout asi třicetiletý muž, po jehož totožnosti policie stále pátrá. Napadená žena vyvázla jen s několika škrábanci, volání o pomoc totiž vyslyšel její soused a před agresorem ji zachránil.

Podezřelého s ženou natočila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Krátce před pátou ranní vystoupila mladá žena z autobusu linky N98 v Sedláčkově ulici. Muž ji měl sledovat celou cestu až k jejímu domu. Chtěl po ní, aby s ním někam šla, to žena odmítla. Když chtěla vejít do domu, popadl ji do náruče a začal odnášet pryč.

Žena se bránila a křičela.

"Mezitím ji dosud neznámý muž hodil do křoví poblíž točny tramvají a pokusil se dokončit svůj záměr. Žena se aktivně bránila a nakonec jí pomohl soused, který vyběhl ven a snažil se je najít," uvedl Šváb.

Foto: KŘP Jihomoravského kraje

Fotografie podezřelého muže

„Agresor se zalekl a z místa činu odešel. Ani zachránce, který ženě pomohl a vzápětí se za útočníkem rozběhl, ani později přivolaní policisté už muže nedokázali najít,“ informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Muž byl podle údajů policie ve věku kolem třiceti let, štíhlé postavy, vysoký zhruba 190 cm a s krátce střiženými hnědými vlasy. Česky mluvil plynně, ale s drobným ruským či ukrajinským přízvukem. V době útoku měl na sobě světle modré tričko a riflové kraťasy.

Veškeré poznatky o totožnosti muže přijmou policisté na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám