Hlavní obsah

Nehoda, kolaps? Policie hledá svědky, kteří by pomohli objasnit smrt cyklisty

Právo,
Lány u Dašic

Pardubičtí policisté hledají svědky, kteří by jim pomohli objasnit smrt cyklisty nalezeného v úterý časně ráno u obce Lány u Dašic. Podle policie mohl muž zemřít při dopravní nehodě, nebo po pádu v důsledku zdravotního selhání.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Muž byl nalezen v úterý po páté hodině ráno. Jelikož měl u sebe jízdní kolo, pracují policisté s několika verzemi. „Mohlo jít o dopravní nehodu, od které viník ujel, ale také o zdravotní selhání 64letého muže a jeho následný pád na zem,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.

Policisté prosí případné svědky, kteří cyklistu v danou dobu zahlédli, jak jede směrem od Dašic, aby se jim přihlásili. Uvítají případně také informace o autě, které v těchto místech projíždělo a které mohlo cyklistu eventuálně zachytit. Lidé se mohou se svědectvím ozvat na telefonní číslo 974 566 254.

„Příčinu úmrtí by měla objasnit nařízená pitva, přesto i jakékoli další postřehy vyšetřovatelé uvítají,“ dodala mluvčí.

Žena zemřela při srážce s dodávkou

Policie na silnicích Pardubického kraje řešila v úterý i úmrtí 45leté ženy, která zemřela při nehodě na silnici mezi Lanškrounem a Rudolticemi na Orlickoústecku.

Podle policistů zřejmě 51letý řidič, který jel v malém nákladním vozu ve směru na Lanškroun, dostal v pravotočivé zatáčce smyk a vjel do protisměru, kde narazil do Škody Felicia. Dodávka skončila po nehodě na boku.

Foto: HZS Pardubického kraje

Tragická nehoda mezi Lanškrounem a Rudolticemi na Orlickoústecku.

„Při příjezdu hasičů na místo nehody bylo zřejmé, že se jedná o nehodu dvou osobních aut. První vůz Mazda BT 50 zůstal po nehodě převrácen na boku, jeho řidič byl odvezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Z druhého vozu Škoda Felicia, který skončil v příkopu, vycházel kouř z prostoru motoru. Řidička zůstala ve voze zaklíněná a v bezvědomí,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Hasiči ženu vyprostili s pomocí hydrauliky a předali ji do péče zdravotníků, ti jí však už nedokázali pomoci. „Lékař u řidičky konstatoval smrtelná zranění,“ dodala Horáková. Vrtulník letecké záchranky, který na místo dorazil, tak nakonec odletěl prázdný.

Foto: HZS Pardubického kraje

Tragická nehoda mezi Lanškrounem a Rudolticemi na Orlickoústecku.

Reklama

Výběr článků

Načítám