Hlavní obsah

Zaběhnutí psi na Pardubicku roztrhali sedm ovcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Žádný vlk nebo rys, ale dva zaběhnutí psi usmrtili ve čtvrtek na Pardubicku sedm ovcí. Kříženci pitbula se stafordem patří dvěma ženám, které místní obyvatelé dobře znají a mají s nimi a jejich mazlíčky neustálé problémy. Policie je nyní viní z přestupku.

Foto: Taťána Marenčíková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hluk z jedné ze zahrad přilákal pozornost kolemjdoucí v obci Veská, která do zahrady nahlédla a spatřila zápas ovcí se dvěma psy. Ty se jí podařilo zahnat, ale ovce se již nepodařilo zachránit.

„Mělo jít o křížence pitbula se stafordem, jejichž majitelky nejsou dalším obyvatelům obce neznámé. Psi se v obci podle výpovědí pohybují poměrně často, obyvatelé samozřejmě měli obavu, aby k nějakému neštěstí v budoucnu nedošlo, a nyní mají snahu volnému pohybu psů zabránit,“ informovala v pátek mluvčí policie Eva Maturová.

Policie ani majitel ovcí netuší, co psy vedlo k napadení zvířat. Majitel odhadl škodu na osm tisíc korun a policisté se případem zabývají pro podezření z přestupku podle zákona na ochranu zvířat, když si majitelky nezajistily své psy proti útěku.

Reklama

Výběr článků

Načítám