Hlavní obsah

Závada, nebo úmysl? Policie příčinu požáru prostějovské tiskárny nezjistila

Právo, Jiří Růžička
Prostějov

Policie odložila případ lednového požáru tiskárny v Olomoucké ulici v Prostějově. Nezjistila, zda bylo jeho příčinou úmyslné zapálení neznámým pachatelem, nebo technická závada.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Za požárem tiskárny v Prostějově bylo úmyslné založení nebo technická závada.

Článek

„Protože se provedeným prověřováním nepodařilo prokázat, že čin byl spáchán konkrétní osobou, bylo prověřování podle trestního řádu odloženo,“ řekl Právu mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

„Požár vznikl v neděli 28. ledna ráno a bojovalo s ním devět jednotek hasičů. Šlo o rozsáhlý požár objektu sestaveného z několika unimobuněk,“ připomněla mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková. „Hořelo na více místech, celý objekt byl silně zakouřen. Likvidaci plamenů usnadnilo nasazení vysokotlakého řezacího zařízení Cobra,“ uvedla Hacsiková.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Za požárem tiskárny v Prostějově bylo úmyslné založení nebo technická závada.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, škoda přesáhla 4,5 miliónu korun. „Policisté věc prověřovali pro podezření z přečinu poškození cizí věci. Na zjišťování okolností, příčin a míry zavinění požáru spolupracovali s vyšetřovateli Hasičského záchranného sboru a dalšími specializovanými pracovišti. Po vyhodnocení všech dostupných informací, odborných vyjádření a poznatků zjištěných prověřováním policisté došli k závěru, že nejpravděpodobnější příčinou požáru bylo jeho úmyslné založení. Zcela vyloučit však nelze ani technickou závadu,“ uvedl František Kořínek.

„Společně s vyšetřovateli hasičů na místě pracoval i psovod s policejním psem na vyhledávání akcelerantů a odborníci z odboru kriminalistické techniky a expertíz,“ doplnila Hacsiková.

Reklama

Výběr článků

Načítám