Hlavní obsah

Dehydratovaní psi trpěli hodiny ve vyhřátém autě v Praze

Praha

Tři psy vysvobodili minulý týden pražští strážníci z vyhřátého auta, kde byli podle oznamovatele několik hodin. Hlídka rozbila okno a psy z auta vytáhla. Případem se zabývá policie. Strážníci o případu informovali v pondělí a zveřejnili video ze záchrany.

Záchrana psů z vyhřátého autaVideo: MP Praha

 
Článek

Na tísňovou linku strážníků se minulou středu obrátil volající s tím, že v autě s cizí poznávací značkou na slunci jsou již několik hodin zavřeni psi. Neměli vzduch, vodu a začínali být neteční. Po příjezdu strážníků do Olympijské ulice se nikdo z okolí k autu nehlásil.

„Uvnitř se nacházeli dva psi, kteří nereagovali na vnější podněty, leželi s vyplazenými jazyky a velice ztěžka dýchali. S ohledem na celou situaci strážníci vyhodnotili stav jako krizový a pomocí teleskopického obušku rozbili okénko a malátné psy z rozpáleného auta vyprostili ven,“ informovala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Jeden ze psů nebyl schopen chůze. To však nebylo všechno. Po chvíli hlídka zaslechla sténání zpod naskládaných přepravek. Našli tam dalšího psa menšího vzrůstu. Všechna zvířata byla převezena do pražských útulků. O chvíli později přišel k autu 20letý majitel, kterého si převzala k dalšímu řešení policie.

„Naléhavě žádáme veřejnost, aby v letních měsících neponechávala v uzavřených prostorech bez dozoru děti ani zvířata. Teploty ve vozidle velice rychle stoupají až k extrémům a během krátké doby hrozí přehřátí organismu, které může vést v krajním případě i ke smrti,“ uzavřela Seifertová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám