Hlavní obsah

Falešný dětský lékař roky obelhával okolí. Opatřil si vizitky i padělané recepty

Praha

Za dětského lékaře se několik roků vydával 29letý muž z Prahy. Svému příteli i okolí to dokazoval vizitkami, potřebnou literaturou, ale také rozpisem pravidelných služeb v nemocnici. Ve skutečnosti ovšem nelegálně obchodoval s léky, které také sám aplikoval. Nyní už je obviněný a čas tráví ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Muž si nechal vyrobit i vizitku

Článek

Dětský lékař a výzkumný pracovník, takovou vizitku si připravil 29letý muž, aby mu jeho přítel uvěřil, že se honosí titulem MUDr a pravidelně slouží směny v nemocnici v Praze 5. Taky se měl připravovat na atestace. Doma měl padělané lékařské zprávy, recepty, ale také potřebou odbornou literaturu.

Foto: Policie ČR

Dokumenty nalezené u falešného lékaře.

„V bytě měl dnes již obviněný dokonce rozpis služeb, který poctivě dodržoval a v předepsané dny odcházel do ordinace, tedy to alespoň tvrdil svému příteli. Ten dokonce svého partnera podporoval v jeho kariéře lékaře, seč mu síly stačily,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Falešné poukazy

Muž však do žádné ordinace nechodil, nýbrž prodával a distribuoval léky, kvůli čemuž se o něj začali zajímat kriminalisté. Falešný lékař léky prodával na internetu a v některých případech je podle policie také aplikoval. Pochopitelně to byly léky, které jsou na předpis.

Chtěli i drogy

„Těch, kterým ve skutečnosti dodal požadované léky, bylo poměrně poskrovnu. Převážně totiž své zákazníky nejprve přiměl, aby mu požadované zboží zaplatili, ale pak jim léky nedodal a poté s nimi přestal komunikovat úplně,“ popsal další počínání „lékaře“ Hulan.

Foto: Policie ČR

Léky, které muž dodával lidem.

Někteří po podvodníkovi chtěli rovněž drogy, které jim muž slíbil, nechal si zaplatit a zboží nedodal. Zadržen byl v polovině června. Detektivové u muže doma zajistili veškeré důkazy včetně dvou tisíc e-mailů se zákazníky.

„Zadrženého následně kriminalisté obvinili z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, podvod a ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty. Za tyto trestné činy hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na pět let,“ vysvětlil mluvčí policie.

Soudce podvodníka poslal do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám