Hlavní obsah

Náklaďák na Olomoucku řídili na střídačku dva namol opilí řidiči

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hněvotín

Hned dva značně opilé řidiče v jednom nákladním vozidle značky Man zjistili v neděli v podvečer při kontrole policisté v Hněvotíně na Olomoucku. Když auto krátce před 18. hodinou zastavili, seděl za jeho volantem 36letý cizinec, který nadýchal přes 3,5 promile alkoholu. Podobně na tom byl i jeho spolujezdec, který za volant usedl o něco dříve.

Foto: Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Při dechové zkoušce řidiči policisté naměřili 3,64 promile alkoholu. Další jízdu mu zakázali,“ řekla Právu v pondělí krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. Společně s cizincem jel podle ní ve vozidle i 45letý spolujezdec, rovněž silně podnapilý.

Policisté přitom zjistili, že krátce předtím měl nákladní auto řídit. „I u něj provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu 3,51 promile alkoholu,“ konstatovala mluvčí.

Muž podle ní navíc užil vozidlo Man k jízdě bez předchozího souhlasu jeho majitele. „Navíc nevlastní ani řidičské oprávnění pro žádnou skupinu,“ dodala Urbánková.

Oba muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, starší z nich pak i z neoprávněného užívání cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám