Hlavní obsah

Zfetovaný muž střílel v centru Pardubic

Právo, ner

Střelba z okna na třídě 17. listopadu v centru Pardubic probudila v noci na neděli lidi v okolních domech, za několik minut dorazila zásahová jednotka. Policisté zjistili, že na večírku střílel zfetovaný muž.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kolem půlnoci jsme dostali oznámení, že se v centru Pardubic ozval výstřel. Uzavřeli jsme i okolní ulice a vyčkali na příjezd zásahové jednotky, když se střílelo podruhé. V bytě se zdržovalo šest osob, jedna se ke střelbě přiznala. Nešlo však o úmysl někoho zabít, spíš o neuváženou demonstraci střelby,“ řekl pardubický policejní mluvčí Petr Voldán.

Střílelo se na večírku, případ však nebude zřejmě vyšetřovateli posuzován jako bujaré střílení do vzduchu. „Na místě byly nalezeny další zbraně, takže zadržený muž, který se ke střelbě přiznal, bude pravděpodobně obviněn z nedovoleného ozbrojování,“ řekl Voldán.

Policisté také zjistili, že muž střílel pod vlivem drog. „Byl podroben testu na toxické a psychotropní látky. Test potvrdil, že byl pod vlivem drogy,“ dodal Voldán. Původní návrh na obžalobu z výtržnictví se tedy rozšíří o další paragrafy.

Reklama

Výběr článků

Načítám