Hlavní obsah

Olomoucký radní opravdu zmizel, v programu na ochranu svědků není, tvrdí policie

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Olomoucký radní, současně ředitel Technických služeb města Olomouce (TSMO) a místopředseda krajského výkonného výboru ČSSD v Olomouckém kraji Miroslav Petřík (48), který záhadně zmizel na začátku května, je stále pohřešován. Informace, podle kterých by mohl být v programu na ochranu svědků, se nepotvrdily. Policie po něm dál intenzivně pátrá. Právu to v pátek řekla olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Miroslav Petřík

Článek

Petřík podle některých spekulací mohl být zařazen do programu na ochranu svědků, a to údajně v souvislosti s razií, kterou provedli 11. dubna na olomoucké radnici a Povodí Moravy policisté Národní centrály proti organizovanému zločinu. Tehdy se zajímali o zakázky na výstavbu protipovodňových opatření.

„Tato informace nám není známa. Po pohřešovaném Petříkovi nadále intenzivně pátráme, a to všemi dostupnými prostředky. Činíme veškeré kroky k jeho vypátrání a důkladně a pečlivě prověřujeme všechny získané informace a poznatky. Žádné z nich nepodceňujeme. Prověřujeme také všechny varianty, které by mohly souviset s pátráním po pohřešovaném. Z taktických důvodů nemůžeme ke konkrétním krokům a zjištěným skutečnostem probíhajícího pátrání sdělovat žádné bližší informace,“ uvedla mluvčí.

Viděli ho v Brně

Pátrání po Petříkovi vyhlásila policie 11. května. Původně byl podle ní spatřen naposledy 6. května, kdy odešel ze svého trvalého bydliště v Olomouci. Podle nového zjištění byl viděn o tři dny později ráno v Kobližné ulici v Brně.

Petřík působí dlouhá léta v politice. Dvě volební období byl náměstkem olomouckého primátora. Nejprve v letech 1994–1998 jako nezávislý kandidát za Stranu zelených, následně pak v letech 2002–2006 za ČSSD. Po komunálních volbách v roce 2014 se stal olomouckým zastupitelem a neuvolněným členem městské rady. Je i na kandidátce sociálních demokratů pro podzimní komunální volby v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie pohřešuje člena ČSSD z Olomouce

Policisté vyhlásili pátrání po pohřešovaném Miroslavu Petříkovi z Olomouce, který je ředitelem Technických služeb města Olomouce a místopředsedou krajského...

Výběr článků

Načítám