Hlavní obsah

Zkopal cyklistu tak, že skončil na JIP. Policie hledá agresivního pejskaře

Policisté v neděli zveřejnili pravděpodobnou podobu agresivního pejskaře, který v dubnu zbil cyklistu tak, že napadený skončil na jednotce intenzivní péče. Cyklistovi vběhl do cesty pes útočníka. Muž se chtěl psovi vyhnout, ale o zvíře zavadil, načež ho pejskař zbil a zkopal.

Foto: Policie ČR, ČTK

Pravděpodobná podoba agresivního pejskaře, který v dubnu zbil v pražských Letňanech cyklistu

Článek

Cyklista byl napaden koncem dubna v lesoparku v pražských Letňanech u Toužimské ulice. „Celý incident odstartovala banální záležitost, když cyklistovi vběhl pod kolo volně pobíhající labrador. Tomu se muž na kole snažil vyhnout, ale i přes usilovné brzdění se předním kolem psa dotkl,” popsal situaci mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

„To rozzuřilo jiného muže, pravděpodobně majitele psa, který na cyklistu zaútočil,” doplnil mluvčí s tím, že útočník pětatřicetiletého cyklistu začal bít pěstmi do hlavy a kopat kolenem do horní poloviny těla, až napadený skončil na zemi. Pak útočník odešel i se psem pryč.

„Celému incidentu přihlížel desetiletý syn poškozeného, který si pak všiml, že agresor nastoupil do tmavého vozidla a odjel pryč," sdělil mluvčí.

Policisté již prověřili celé okolí incidentu, ptali se pejskařů v Letňanech a prohlédli kamerové záznamy, ale nic z toho jim zatím nepomohlo pachatele vypátrat. Proto s napadeným sestavili identikit, tedy pravděpodobnou podobu útočníka, a prosí o pomoc při pátrání po podezřelém veřejnost.

Útočník je podle policie asi ve věku 30 až 35 let, zhruba 190 centimetrů vysoký a štíhlé svalnaté postavy. Má krátké hnědé až zrzavé vlasy a plnovous stejné barvy. Oblečen byl v době útoku do šedého trička a kraťasů a na nohou měl světlé sportovní boty. Pes, kterého venčil, byl černý krátkosrstý labrador.

Lidé se mohou s informacemi k případu obracet na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám