Hlavní obsah

Kamión se v Ústí nad Orlicí nevešel pod viadukt, převrátil se na bok

Právo, ner
Ústí nad Orlicí

Jeden ze zrádných viaduktů pod železničním koridorem v Ústí nad Orlicí, se v pondělí odpoledne stal osudným řidiči kamiónu. Jeho vůz se nevešel pod most a převrátil se.

BEZ KOMENTÁŘE: Havarovaný kamión v ÚstíVideo: Město Ústí nad Orlicí/Lukáš Prokeš

 
Článek

„Dvaašedesátiletý řidič nákladního vozidla nerespektoval dopravní značku a odbočil pod železniční most. Po nárazu do mostu se nákladní souprava převrátila na bok. Řidiče záchranka převezla do nemocnice, odkud se po vyšetření vrátil bez zranění na místo dopravní nehody,“ informovala mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

Foto: Město Ústí nad Orlicí

Kamión se nevlezl pod most a převrátil se.

U nehody asistovali hasiči i pracovníci Správy železniční dopravní cesty z České Třebové. „Hasiči zajistili kamión proti úniku provozních kapalin a vzniku požáru. Drobný únik provozních kapalin včas zastavili u výpusti do kanalizace pomocí sorpčních polštářů,“ dodala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Foto: Město Ústí nad Orlicí

Kamión se nevlezl pod most a převrátil se.

Dechová zkouška vyloučila, že by řidič byl pod vlivem alkoholu, blokovou pokutu zaplatil na místě a sám si zajistil odtah nepojízdného kamiónu. Škoda na něm podle předběžného odhadu dosáhla tři čtvrtě miliónu korun. Po dobu odstraňování uvízlého kamiónu byl na několik hodin omezen provoz na frekventované železniční trati.

Foto: HZS Pardubického kraje

Kamión se nevlezl pod most a převrátil se.

„Po kontrole železniční tratě a mostní konstrukce nebyly zjištěny žádné závady, a proto byl obnoven provoz na trati,“ ujistil Michal Janza z SŽDC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám