Hlavní obsah

Při požáru bytu v Havířově se zranilo sedm lidí

Právo, den
Havířov

Moravskoslezští hasiči, policie a záchranáři zasahovali ve čtvrtek po poledni v Havířově na Karvinsku. Mladý muž tam v ulici Jožky Jabůrkové zřejmě úmyslně zapálil svůj byt. Podle informací Práva se má jednat o nájemníka, který má problém s drogami. Sedm lidí se při požáru zranilo.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při požáru bytu v Havířově se zranilo sedm osob a 30 jich muselo být evakuováno.

Článek

„Požár si vyžádal sedm zraněných osob, které se nadýchaly  kouře. Třicet osob bylo evakuováno ze tří domovních vchodů. Předběžná škoda byla odhadnuta na 400 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Na místě požáru zasahovali i policisté. „Vyrazili vstupní dveře a vytáhli jednoho muže. Tři zasahující policisté a 31letý obyvatel bytu se nadýchali zplodin a byli převezeni do místní nemocnice k ošetření. Ošetřeni byli i někteří obyvatelé domu,“ informovala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Konkrétně hořel byt 2+1 ve druhém patře bytového domu. Hasiči požár dostali pod kontrolu za 20 minut a pak pokračovali v dohašování. „Požárem byl zasažen i byt o patro výš. Bezpečnost domu zkoumal i statik, kterého hasiči přivolali. Ten potvrdil, že se obyvatelé mohou vrátit do svých bytů,“ shrnul Kůdela.

Problémový nájemník

Podle informací na sociálních sítích měl byt úmyslně zapálit problémový nájemník. Sousedé prý na něj upozorňovali již dlouho, a dokonce kvůli němu sepsali i petici, aby byl z domu vystěhován.

Viačková dodala, že na místo byl povolán policejní pes na vyhledávání akcelerantů hoření. „O právní kvalifikaci bude rozhodnuto po vyhodnocení získaných informací a indicií události. Vyšetřování si převzala služba kriminální policie,“ upřesnila Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám