Hlavní obsah

Policie na letišti dopadla cizince podezřelé ze surového zbití číšníka. Byli překvapení

Aktualizováno

Policisté v pondělí v podvečer na pražském letišti zadrželi skupinu sedmi cizinců, které podezírají z toho, že v sobotu večer napadli číšníka restaurace v centru hlavního města a surově jej zbili. A to jen proto, že se jim snažil vysvětlit, že na zahrádce podniku nemohou popíjet vlastní alkohol.

Policie na letišti zadržela podezřelé cizince, kteří měli surově zmlátit číšníkaVideo: jap, Novinky

 
Článek

„Krátce po půl šesté večer policisté z Ředitelství služby cizinecké policie v odletové hale ruzyňského letiště zajistili sedmičlennou skupinu cizinců, které pražští kriminalisté ze sobotního útoku důvodně podezírají,” potvrdil v pondělí večer mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Podle informací Novinek by se mělo údajně jednat o občany Nizozemska. Podezřelí byli zadrženi na letišti policejní hlídkou. Policie má podezření, že se dalšího napadení člověka dopustili i o den dříve, tedy v pátek.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie na letišti zadržela podezřelé cizince, kteří měli surově zmlátit číšníka

Překvapení boxeři

Na zadržení reagovali překvapeně, prý netušili, že po nich pátrá policie. Všichni jsou sportovci, posilují, boxují, jsou fyzicky velmi zdatní, řekl Novinkám kriminalista Miroslav Hyhlík.

Podle něj byli muži v Praze na dovolené, jezdili sem častěji, nejsou tu poprvé. Tentokrát tu byli od pátku do pondělí.

Policejní komisař k zadržení cizinců podezřelých z napadení číšníkaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

K zadržení přispěla všímavá cestující

„K jejich dopadení výrazně přispěla všímavá cestující, která cizince poznala díky medializaci případu. Zajištěné osoby si již převzali kriminalisté, kteří se vyšetřováním celého případu zabývají. Ti budou nyní jednotlivé cizince podrobovat standardním úkonům trestního řízení,” dodal mluvčí.

Muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví a výtržnictví, za což jim hrozí až deset let vězení.

Policisté žádali o pomoc při ztotožňování osob především personál hotelů či penziónů, který by muže poznal.

Zadržení cizinců podezřelých ze zbití číšníka v centru PrahyVideo: jap, Novinky

„Zveřejnění případu přineslo důležité informace a nasměrovalo prověřování konkrétním směrem. Za zveřejnění případu a poznatky, které přišly, děkujeme,” doplnil Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Cizinci zmlátili číšníka v centru PrahyVideo: Policie ČR

Operace hlavy

Cizinci na personál restaurace ve Vladislavově ulici zaútočili poté, co je upozornil, že na zahrádce restaurace nemůžou pít vlastní, donesený alkohol. Hádka pak přerostla v surové napadení jednoho z číšníků.

Cizinci muže povalili na zem a tam ho začali mlátit pěstmi do hlavy a kopat do něj. Pak ho bezvládného nechali ležet a utekli. Z místa činu pachatelé odjeli tramvají číslo 14.

Číšník skončil na jednotce intenzivní péče a musel podstoupit operaci hlavy.

Celý konflikt zaznamenaly průmyslové kamery.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám