Hlavní obsah

Řidič v kradené dodávce ujížděl pražskou Stromovkou až 90 km/h

– Praha

Parkem Stromovka uháněl ve čtvrtek vpodvečer muž v kradené dodávce. Ohrožoval chodce i policisty, a nakonec zastavil před kovovým sloupem. Řidič se ke krádeži následně přiznal a policistům také řekl o dalším ukrytém odcizeném autě.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič se řítil kradenou dodávkou pražským parkem StromovkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka si všimla dodávky v Holešovicích po 17. hodině a v databázi zjistila, že je kradená. Rozhodla se proto zastavit řidiče, který si byl však vědom svého prohřešku a začal ujíždět. Dodávka projela Partyzánskou ulicí do ulice U Výstaviště a kolem zákazu vjezdu do parku Stromovka.

„Nebezpečnou jízdou vážně ohrožoval návštěvníky parku i policisty, kteří mu do jízdy postavili policejní vůz. Nicméně ani to muže neodradilo a ve zběsilé jízdě, která místy dosahovala až devadesátikilometrové rychlosti, pokračoval,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Až osm let vězení

Jízdu a pár vteřin později ukončil kovový sloupek v průjezdu, před kterým silniční pirát zastavil a dal se na útěk. Po několika stech metrech byl však dostižen a zadržen. „Na policejní služebně, kam byl muž následně předveden, se policistům k odcizení dodávky v Ústeckém kraji přiznal. Navíc dodal, že ještě jedno odcizené vozidlo si „schoval“ na Mělnicku,“ konstatoval Rybanský.

Policisté navíc zjistili, že muž má navíc vyslovený zákaz řízení do ledna roku 2019. Na místě provedená dechová zkouška byla negativní, nicméně test na drogy byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin.

Kromě podezření z krádeže si muž vyslechl také podezření z trestných činů obecného ohrožení, násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám