Hlavní obsah

Dvojnásobná vražda v Ostravě: Muž měl zabít manželku a tchyni

– Ostrava • Aktualizováno

Z dvojnásobné vraždy obvinila policie jednašedesátiletého muže z Ostravy, který v pondělí ráno fyzicky zaútočil na dvě ženy. Obě na následky způsobených zranění zemřely. Motiv jednání a vztah obětí k pachateli policie neuvedla. Podle serveru blesk.cz šlo o manželku a tchyni.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak sdělila mluvčí policie Soňa Štětínská, k události došlo v ranních hodinách. „Dle dosud zjištěných a zadokumentovaných informací měl muž fyzicky zaútočit na dvě ženy, které s ním obývaly dům. Poškozené (ročník 1936 a 1960) po útoku na místě zemřely,“ sdělila tisková mluvčí.

Podle serveru blesk.cz jsou mrtvé ženy manželka a tchyně obviněného muže. "Nešlo o krvavou vraždu. Prvotně se to jeví jako udušení. Muž svého činu lituje," uvedl pro server státní zástupce David Bartoš. Manželka byla po mrtvici upoutána na invalidní vozík.

Vzhledem k závažnosti případu si věc převzali kriminalisté krajského ředitelství. „Kriminalisté obvinili muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ dodala bez bližších podrobností Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám