Hlavní obsah

Kamión na D11 smetl auto silničářů. ŘSD zveřejnilo varovné video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen o vlásek unikli smrti minulý týden pracovníci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na dálnici D11. Do jejich auta s výstražným vozíkem v plné rychlosti narazil řidič kamiónu. Silničáři se v něm naštěstí zrovna nenacházeli. ŘSD k nehodě nyní zveřejnilo video, aby tak upozornilo, že podobné nehody nejsou ojedinělé.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión na D11 smetl auto silničářůVideo: ŘSD

 
Článek

Fiat s vozíkem silničářů vyrazil na 52. kilometr dálnice minulé úterý na žádost policie, která tak chtěla upozornit na odstavený kamión s defektem pneumatiky.

„Vozidlo ŘSD v okamžik nárazu nebylo obsazeno posádkou. Ke zranění pracovníků ŘSD nedošlo, vozidlo Fiat Ducato je silně havarované na zadní části a výstražný vozík je zcela zdemolován,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Podle něj kamión auto odmrštil a pracovníci stačili jen o chlup uskočit. Rýdl zároveň ocenil silničáře, kteří i přes šok z nehody běželi na pomoc řidiči kamiónu. Příčiny nehody vyšetřuje policie.

„Kdokoliv a kdykoliv dostane chuť nadávat dálničářům, ať se podívá na toto video a zároveň si představí, že půl metru od jeho pracovního stolu jezdí kamióny devadesátkou," vyzval Rýdl.

Policie škodu vyčíslila na půl miliónu korun. Podle mluvčího jsou takových nehod desítky. Řidiči se podle jeho slov dostatečně nevěnují řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám