Hlavní obsah

Vážné úrazy ženy a muže na severu Moravy měly souvislost se stromy

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned ke dvěma vážným úrazům spěchali v sobotu záchranáři v Moravskoslezském kraji. Při zranění ženy v Morávce v Beskydech i muže na Opavsku hrál hlavní roli strom.

Foto: ZZS MSK

Zranění byli letecky přepraveni do Fakultní nemocnice Ostrava.

Článek

Nejprve vyjížděli záchranáři kolem poledne k jednapadesátileté ženě, která se zranila v lese u obce Morávka na Frýdecko-Místecku.

„Postižená pracovala ve svažitém terénu při stahování dřeva, přičemž ji zasáhl kus kmenu, který se kutálel ze svahu dolů. Po zranění zůstala při vědomí, utrpěla poranění horní a dolní končetiny,“ sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl s tím, že po ošetření byla žena letecky přepravena do Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: ZZS MSK

Zranění byli letecky přepraveni do Fakultní nemocnice Ostrava.

Na tamním urgentním příjmu skončil i čtyřiadvacetiletý muž, který v sobotu večer ve Vítkově spadl z výšky asi pěti metrů ze stromu. „Přivodil si poranění dolní končetiny a páteře. Záchranáři jej umístili do podtlakové matrace, poskytli přednemocniční neodkladnou péči a poté šetrně vzdušnou cestou přepravili do nemocnice,“ nastínil mluvčí záchranářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám