Hlavní obsah

Nic nepovím, vzkázala skrz dveře útočnice s kyselinou

Novinky, Patrik Biskup
Plzeň

„Ta neotevře. Nedozvonili se na ni ani policajti,“ upozornila reportéra Práva před panelovým domem ve Stodu na jižním Plzeňsku starší žena. Právě tady je trvale přihlášena k pobytu Anna K., která o víkendu v plzeňském nočním podniku poleptala kyselinou tři lidi.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči dekontaminují prostor před klubem, v němž došlo k útoku Video: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

Na zvonku její jméno chybí. „Bydlí ve čtvrtém patře napravo od výtahu,“ prohodil ochotně mladší muž, který právě vyšel z domu.

Po zaklepání na dveře začali v bytě štěkat psi. Vzápětí se ozval ženský hlas s ruským přízvukem: „Kdo je to? Co si přejete?“ Když žena zjistila, že se o ni v souvislosti se sobotním incidentem zajímá novinář, reagovala okamžitě: „Nic nepovím.“ Odmítla otevřít i dveře.

Proč se nechce bavit o tom, co se tehdy v klubu odehrálo, nijak nevysvětlila. „Jak jste mě vůbec našel?“ ptala se po chvilce a znovu přitom upozornila, že žádný rozhovor dávat nebude. „Jděte pryč, ode mě se nic nedozvíte,“ vzkázala skrz dveře a už na žádnou další otázku nereagovala.

Netušili, že to udělala ona

Nikdo z oslovených nájemníků neměl ani ponětí, že za sobotním útokem kyselinou stojí jejich sousedka. „To jako vážně?“ neskrýval údiv majitel vedlejšího bytu. Podle něj jde o ženu původem z Ukrajiny. „Bydlí tady asi pět let. Žije sama, v bytě má dva psy. V podstatě se ani nevídáme. Domů přijde nad ránem a přes den vyspává,“ dodal muž kolem šedesátky.

Že je útočnice s kyselinou spojena s městem, netušil ani starosta Stodu Jiří Vlk. „Někde jsem četl titulek, že se něco takového o víkendu v Plzni odehrálo. Že ta žena bydlí tady, slyším od vás poprvé. To jméno mi nic neříká, vůbec ji neznám,“ reagoval Vlk.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V baru na Americké třídě v Plzni zaútočila žena chemikálií, pravděpodobně kyselinou.

Pětačtyřicetiletou pracovnici nočního klubu policisté obvinili z trestného činu s neobvyklou právní kvalifikací – těžkého ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Tento paragraf se používá v případech, kdy jednal například ve strachu či leknutí nebo zmatku. Z textu obvinění, které Právo získalo, vyplývá, že motivem činu byl strach.

Napadli muže

Obviněná žena se jako barmanka přichomýtla k potyčce, při které dva muži a jedna žena brutálně napadli 47letého Jána N. Nejprve se útočníky snažila slovně vykázat z klubu, na což nereagovali a muže dále bili až do chvíle, kdy zůstal zakrvácený ležet na zemi v bezvědomí. Pak chtěli z klubu odejít.

„Nato obviněná ze strachu, že se útočníci vrátí a budou v napadení Jána N. pokračovat, vzala nádobu s čističem odpadu obsahující 96 procent kyseliny sírové, se kterou pak proti trojici máchala rukou tak, že došlo k jejich poleptání,“ píše se v obvinění.

Podle závěru kriminalistů žena jednala v afektu a silném rozrušení. „Hrozí jí až šest let vězení. Vyšetřována bude dál na svobodě,“ sdělila policistka Veronika Hokrová.

Poleptaní muži skončili v plzeňské fakultní nemocnici, chemikálií byli zasaženi na 15 procentech těla. Hůře je na tom žena, která skončila na popáleninovém centru v pražských Vinohradech. Teď je také nejspíš čeká obvinění za napadení Jána N.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám