Hlavní obsah

Lékařka zavolala policii na opilce v čekárně. Sama měla v krvi přes tři promile

Lékařka z jedné pražské ordinace si policistům na tísňové lince stěžovala na opilého muže v čekárně, který ji údajně i obtěžoval. Přivolaní strážci zákona si ale všimli, že sama jeví známky opilosti, při dechové zkoušce jí pak naměřili 3,17 promile. Lékařce hrozí nejméně rok za mřížemi, informoval v pondělí mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Lékařce při dechové zkoušce naměřili přes tři promile.Video: Policie ČR

 
Článek

Případ se udál začátkem března na poliklinice v Praze 5. „Oznamovatelka uváděla, že před její ordinací v čekárně je muž, který je dle jejího názoru notně podroušen, a navíc ji chvíli předtím údajně i obtěžoval,” popsal Hulan.

Situaci vyrazili řešit policisté z místního oddělení Smíchov. Ti následně skutečně v čekárně našli notně alkoholem zmoženého muže, což potvrdila i posléze provedená orientační dechová zkouška. Na displeji přístroje se totiž objevila hodnota 3,3 promile alkoholu v dechu. Jelikož se ale muž v danou chvíli nedopouštěl jakéhokoli protiprávního jednání, předali ho policisté do péče zdravotnické záchranné službě.

Lékařka artikulovala „unaveně”

Během řešení události si ale policisté všimli podivného chování lékařky, především pak její „unavené“ artikulace. Na základě těchto skutečností pojali policisté podezření, že i paní doktorka je pod vlivem alkoholu

Proto devětačtyřicetiletou ženu podrobili také orientační dechové zkoušce, která měla velice podobný výsledek, jako u kontrolovaného muže. Výsledek dechové zkoušky totiž byl 3,17 promile alkoholu v dechu.

„Na základě těchto skutečností předvedli policisté lékařku na policejní služebnu pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V tuto chvíli hrozí ženě trest odnětí svobody jeden rok. Pokud se ale prošetřováním zjistí, že v tomto stavu i ordinovala, tedy že vykonávala zaměstnání, může jí hrozit až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodal Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám