Hlavní obsah

Střelce v autobuse na Smíchově zbila dvojice cizinců. Policie zveřejnila video

Praha

Policie zveřejnila ve středu odpoledne video z napadení 51letého muže v autobusu MHD v Praze, které se odehrálo v úterý. Napadeným je střelec, jenž měl podle policie vypálit z plynové pistole. Zároveň policisté požádali o pomoc s pátráním po útočnících.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočníci v autobuse střelce zbiliVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie ve středu informovala, že případ zatím vyšetřuje jako trestný čin výtržnictví.

„Střelec, kterého na místě policisté zadrželi a s ohledem na zranění předali záchranářům, byl podle dosavadních informací skutečně jedním z účastníků potyčky. Detektivové, kteří se případem zabývají, již upřesnili, že se jedná o 51letého Čecha, který v autobusu střílel z plynové pistole,“ uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z napadení

Incident se odehrál v úterý v autobuse číslo 244 na Smíchově. Policie ihned poté informovala, že zadržela střelce. Jak se ale ukázalo, se střelbou souvisel útok dvou mužů, kteří střelce zbili na sedadlech autobusu. Podle policie jde o muže pravděpodobně ukrajinské národnosti.

V autobuse na pražském Smíchově se stříleloVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Oba útočníci utekli před příjezdem policie. „Ze záběrů je zřejmé, že jeden z útočníků odnáší nakonec zbraň s sebou. Tento muž je navíc s největší pravděpodobností zraněn, krvácí z ucha. Kriminalisté tak předpokládají, že mohl následně vyhledat ošetření v některém ze zdravotnických zařízení anebo navštívit některou z lékáren,“ konstatovala Zoulová.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z napadení

Cizinci jsou podezřelí z trestného činu těžkého ublížení na zdraví. Policie hledá nejen další cestující, kteří s policii ještě nemluvili, ale také zdravotníky a lékaře, u kterých se mohl nechat zraněný muž ošetřit. Informace o totožnosti cizinců přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám