Hlavní obsah

Auto v Praze srazilo čtyři chodce, dva jsou po smrti

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Osobní auto srazilo v pražské Hostivaři čtyři chodce. Dvěma z nich již záchranáři nemohli pomoci a na místě zemřeli. Další dva chodci byli převezeni do nemocnice.

Auto v Praze srazilo čtyři chodce, dva jsou po smrtiVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala ve Švehlově ulici před třetí hodinou odpoledne. Záchranáři tam poslali kromě sanitky a lékaře i vrtulník, který příliš často k nehodám po Praze nelétá.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Při nehodě zemřeli dva lidé

Podle svědků z místa nehody stála auta v levém pruhu na červené, když v pravém pruhu projel vůz a srazil chodce, kteří procházeli přes přechod. Policie příčiny zjišťuje. „Okolnosti dopravní nehody jsou v šetření,” uvedla pražská policie.

Foto: Novinky

Vážná nehoda v pražské Hostivaři

„Záchranáři zasahovali u dopravní nehody u tramvajové zastávky Hostivařská, kde byli sraženi čtyři chodci. Bohužel muž a žena zemřeli. Další dva jsou v péči záchranářů,” řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Při nehodě zemřeli dva lidé

Podle Poštové zdravotníci následně ošetřili 72letou ženu, kterou převezli s mnohočetnými zraněními na urgentní příjem nemocnice na Vinohradech. „Další 63letá žena utrpěla poranění ruky a byla transportována na ortopedii,“ konstatovala Poštová.

Policie odpoledne informovala, že řidič nebyl pod vlivem alkoholu. „Vyšetřovatelé na základě provedených orientačních zkoušek vyloučili, že by 67letý řidič vozidla pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné a psychotropní látky,” uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Řidiče vozu odvezli záchranáři s akutní stresovou reakcí do nemocnice, uvedla mluvčí záchranné služby. Zároveň poděkovala osmadvacetiletému muži, který na místě nehody pomáhal resuscitovat zraněné. Také on skončil s akutní stresovou reakcí v péči odborníků.

Foto: ZZS Praha

Vážná nehoda v pražské Hostivaři

Ulice byla zhruba tři hodiny neprůjezdná. Automobilový provoz byl odkloněn a tramvaje v obou směrech nezastavovaly na zastávce OC Hostivař. „Veškerá doprava se vrátila do normálních kolejí krátce před půl šestou večer,” uvedla Zoulová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám