Hlavní obsah

V pražském paláci Žofín hořelo, škoda se pohybuje ve stovkách tisíc

Novinky, Jan Středa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve středu večer hořely v podzemních prostorách pražského paláce Žofín na Slovanském ostrově kabely v rozvodné skříni. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů. Požár se povedlo dostat pod kontrolu. Rozsah škod se pohybuje v řádu stovek tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár paláce ŽofínVideo: HZS Praha

 
Článek

Požár vznikl okolo deváté hodiny večer, zásah si vyžádal jednotky hasičů z centrální, holešovické, krčské a petřínské stanice.

Foto: HZS

V pražském Žofíně hořelo

Hasiči se rozdělili na tři průzkumné týmy a vyhledávali ohnisko požáru. Pátrání jim znesnadňovala členitost podzemních prostor, ale i zplodiny z hoření a prakticky nulová viditelnost.

Foto: HZS

V pražském Žofíně hořelo

Plameny šlehaly z technické místnosti. Požár hasiči zlikvidovali za pomoci hasicího plynu určeného pro požáry pod napětím. Po desáté hodině večer se hasičům podařilo plameny lokalizovat a následovalo ochlazení rozvodů elektroinstalace.

Foto: HZS

V pražském Žofíně hořelo

Vyšetřovatel hasičů poté určil ohnisko požáru. Rozsah škod a příčina vzniku však byly došetřovány až ve čtvrtek dopoledne.

Foto: HZS

V pražském Žofíně hořelo

„Rozsah škod upřesněn nemáme, ale pohybuje se v řádu několika stovek tisíc korun,“ sdělil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. „Příčinou požáru byla závada elektroinstalace,“ dodal.

Novorenesanční palác Žofín pojmenovaný na počest arcivévodkyně Žofie je kulturní památkou. Postaven byl v roce 1837. V roce 1848 se zde konal Slovanský sjezd, jemuž předsedal František Palacký. V současné době je oblíbeným místem pro konání plesů, koncertů, konferencí a dalších společenských akcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám