Hlavní obsah

V jeden den vykradl obchod s auty, přepadl ženu a skončil v cele

Dvaadvacetiletý muž z Valašského Meziříčí byl minulý týden obviněn hned ze tří trestných činů. Jedním z nich bylo vloupání do prodejny s automobily. V ten samý den také podle policie napadl ženu v autě s cílem ji okrást. Hrozí mu až desetileté vězení. V pondělí o tom informoval policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jeden z činů se podle policistů odehrál v prodejně s automobily ve Valašském Meziříčí. „Ve čtvrtek krátce před šestou večer se do prodejny s automobily vloupal neznámý člověk. Při jeho odchodu jej přistihl pracovník bezpečnostní agentury. I když muže chytil, ten se mu vysmekl a z místa zmizel. Pracovník o všem informoval policii,“ popsal Malcharczik.

Policisté po ohledání místa činu zjistili, že z prodejny zmizely klíče od dvou vozidel. Jen klíče samotné měly hodnotu osmdesát tisíc korun. Popis pachatele od pracovníka agentury byl policistům povědomý, a tak tušili, kde hledat. „Po osmé večer už měli dvaadvacetiletého muže z Valašského Meziříčí ve svých rukou,“ řekl mluvčí.

Policisté vyšetřováním zjistili, že už několik dní před vloupáním si šel pachatel do prodejny koupit ojeté vozidlo v ceně 950 000 korun. S firmou byl domluven, že po převodu peněz na účet může s vozidlem odjet. „I když prodejci ukazoval na mobilní aplikaci zadání příkazu z jeho bankovního účtu, prodejce neviděl obnos na účtu prodejny, byl neoblomný a vozidlo nevydal,“ uvedl mluvčí.

Chtěl auto za každou cenu

Mladík se podle policie navíc v den vloupání dopustil ještě závažnějšího činu. U obchodního střediska ve Valašském Meziříčí si vyhlédl devětačtyřicetiletou ženu, která nastupovala do svého auta.

„Jakmile žena usedla do svého vozu Škoda Octavia, přistoupil k autu, otevřel dveře a chytil ženu za rameno. Se slovy „Vypadni z auta, mám zbraň!“ se ji snažil z auta vytáhnout. Žena se bránila a začala křičet. Muž po nezdaru z místa utekl,“ popsal přepadení Malcharczik.

„V pátek si muž vyslechl obvinění z trestných činů loupež, podvod a krádež. V neděli už putoval do vazby. Muži s trestní minulostí majetkového charakteru hrozí až desetileté vězení. Kriminalisté nadále na případu pracují,“ shrnul mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám