Hlavní obsah

Policie dopadla fantoma ostravské Stodolní ulice, který okrádal hosty barů

Právo, hon
Ostrava

Doslova za fantoma Stodolní ulice lze označit osmnáctiletého mladíka, který od konce října do začátku ledna okrádal hosty podniků v proslulé ostravské zábavní čtvrti. Police ho obvinila z celkem devatenácti krádeží, z nichž čtrnáct spáchal právě v hospodách na Stodolní.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Stodolní ulice

Článek

Zloděj přitom podle policie nezahálel ani během vánočních svátků, na Silvestra ani na Nový rok. Celková škoda na majetku byla předběžně vyčíslena na 73 000 korun.

„Muž měl využívat nepozorností obětí, v některých případech jejich ovlivnění alkoholem, a odcizit jejich věci v různých provozovnách či v jejich blízkosti na Stodolní ulici. Z různých kabelek měl odcizit peněženky s doklady a platebními kartami, mobilní telefony či další věci,“ uvedla mluvčí policie s tím, že některé platební karty pak zloděj podle poznatků police i zneužil k neoprávněným platbám.

Kromě lokality Stodolní si zloděj oblíbil také nemocniční areály - jeden v Ostravě a jeden na Karvinsku. V nemocnici přitom kradl v době, kdy zde byl hospitalizován, a neštítil se okrádat další nemocné o tablety, případně o telefon. „Muž se k jednání doznal. Dosud nebyl soudně trestán,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám