Hlavní obsah

Za vychýlení atrakce, na které se zranilo sedm lidí, může podle policie provozovatel

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaječí

Provozovatel pouťové atrakce, na které se 1. července v Zaječí na Břeclavsku zranilo sedm lidí, se má zodpovídat z trestného činu obecného ohrožení. Policejní komisař mu sdělil podezření ze spáchání skutku. Událost z 1. července tak zamíří k soudu.

Foto: ZZS JMK

Uvolněná atrakce v Zaječí měla na svědomí sedm zranění.

Článek

První červencovou sobotu žilo Zaječí hodovým veselím. K tomu patří pouťové atrakce a jedna z nich se postarala o drama. Adrenalinová konstrukce se vychýlila krátce před osmnáctou hodinou.

Pro část návštěvníků to mělo zásadní vliv. „Atrakce byla postavena na nezpevněné travnaté ploše. V době, kdy se událost stala, bylo na jejích sedadlech minimálně 14 osob. Sedm z nich utrpělo zranění,“ uvedla k případu mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Tři mladiství a jedna čerstvě zletilá dívka utrpěli zranění, vesměs se jednalo o úrazy dolních končetin. Záchranná služba převezla do nemocnice čtyři pacienty, další tři neměli zranění tak vážná a postačilo ošetření na místě.

Foto: ZZS JMK

Uvolněná atrakce v Zaječí měla na svědomí sedm zranění.

„V rámci prověřování policisté zažádali o znalecký posudek z oboru strojírenství. Podle získané zprávy jasně vyplývá, že kolotoč byl postaven na nevhodném podloží. Právě vlivem nezpevněného povrchu došlo k postupnému zborcení pomocných podkladových desek a vychýlení uvedené atrakce,“ uvedla mluvčí.

„Na základě zjištěných podkladů dospěl vyšetřovatel k tomu, že provozovatel porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání a sdělil mu podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Spisový materiál postoupil na Okresní státní zastupitelství Břeclav,“ dodala mluvčí.

Další na řadě je tak státní zástupce, aby na základě spisu podal žalobu. Majitel atrakce v případě uznání viny může strávit až pět let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám