Hlavní obsah

Muž na sněžném skútru narazil do plechových vrat, stroji zřejmě selhala brzda

Horští záchranáři z Nové Pece zasahovali v pondělí dopoledne u nehody muže na sněžném skútru, který narazil do plechových vrat. Utrpěl při tom zranění hrudi, do nemocnice v Českých Budějovicích ho přepravil vrtulník. Stroji zřejmě selhaly brzdy, informoval mluvčí Horské služby ČR Radek Zeman.

Foto: MaroG, Newsflare.com

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala kolem 9.30 v Bližší Lhotě u Lipenského jezera. „Osmačtyřicetiletý muž během jízdy narazil do plechových vrat,” uvedl zasahující člen Horské služby Václav Cypro s tím, že od dispečinku záchranné služby měli informaci, že muž po nárazu upadl do bezvědomí. „Prý se mu zaseklo či prasklo brzdové lanko,“ dodal.

Po příjezdu byl muž při vědomí, byl zraněn na hrudi. „Provedli jsme tedy základní ošetření a předali jej posádce sanitky Rychlé zdravotnické pomoci, která dorazila z Horní Plané. Dispečink Zdravotnické záchranné služby také na místo povolal vrtulník Armády ČR z Bechyně,“ doplnil Cypro. Záchranáři pak muže předali jeho posádce a ta jej dopravila k dalšímu ošetření do Českých Budějovic.

Horská služba v odlehlejších částech Šumavy, kam pravý břeh Lipna spadá, zasahuje podle Zemana i u úrazů, které se netýkají turistů, lyžařů či horských cyklistů. „Je to tak vzhledem k našim dojezdovým časům, které bývají kratší než u vozů ZZS,“ komentoval událost náčelník Horské služby Šumava Michal Janďura. Dodal, že takových ne zcela běžných zásahů má šumavská HS proto celkem hodně po celý rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám