Hlavní obsah

Senior ujížděl po dálnici D1 v protisměru

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žďár nad Sázavou

Horkou chvilku připravil v neděli večer policistům z dálničního oddělení ve Velkém Beranově 73letý muž, který u Velké Bíteše najel na dálnici v protisměru a vůbec netušil, že míří do Prahy směrem na Brno. Teď mu za to hrozí vysoký trest.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Na tísňové lince 158 jsme deset minut před sedmou hodinou večer přijali první oznámení, že po dálnici jede osobní auto v protisměru. Během jediné minuty pak volali i další řidiči,“ popsala okamžik startu rychlé reakce policejní mluvčí Dana Čírtková.

Operační důstojník okamžitě zburcoval všechny dálniční policejní hlídky a kolegy ze sousedního oddělení v Domašově. Provoz ve směru na Brno bylo potřeba co nejdřív zastavit, avízo neprodleně putovalo i na informační portály.

Vůz Dacia Sandero policisté zastavili na kilometru 154,5 nedaleko exitu Lhotka. Měl za sebou něco přes sedm kilometrů jízdy v protisměru.

„Policisté zjistili, že řidič na dálnici D1 najel na nájezdu na 162. kilometru, když nerespektoval dopravní značky. V jízdě v protisměru pokračoval, i když se míjel s protijedoucími vozidly. Policisté u řidiče provedli orientační dechovou zkoušku, s negativním výsledkem. Negativní výsledek měl také provedený test na přítomnost omamných a psychotropních látek,“ popsala policejní mluvčí.

Že jede v protisměru, se řidič dozvěděl až od policejní hlídky.

Případ převzali kriminalisté, věc vyšetřují jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Za takový skutek může jít viník až na pět let do vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám