Hlavní obsah

Podvodnice vylákala z lidí přes čtyři milióny korun. Je ve vazbě

Novinky, luh
Rychnovsko

Obchodní zástupkyně společnosti zabývající se finančním poradenstvím vylákala přes čtyři milióny korun od více než deseti důvěřivých lidí, kteří jí své peníze svěřili pod příslibem jejich zhodnocení. Ve dvou případech se dokonce jednalo o částky ve výši až půl miliónu korun. Ženě hrozí až osm let vězení, informoval v pátek mluvčí policie Jan Čížkovský.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Šestačtyřicetiletá žena měla vylákat různé finanční částky na základě smlouvy o podmínkách nákupu a prodeje cenných papírů v sedmnácti případech, přičemž počet případů není pravděpodobně konečný.

Lidé posílali s vidinou budoucího prospěchu podvodnici peníze elektronicky na účet fyzické osoby, nevěděli ale, že číslo účtu nepatří společnosti, kterou žena v inkriminované době oficiálně zastupovala. Nižší částky leckdy přebírala i v hotovosti. Zhodnocené finanční částky měly být zpět poškozeným vyplaceny v rozmezí od dvou do šestatřiceti měsíců. To se ovšem nestalo.

„Z následného prošetření případu vyplynulo, že peníze od lidí měla tato žena inkasovat úmyslně. K těmto činům se žena kriminalistům doznala s tím, že peníze dle dosud zjištěných informací použila pro uspokojování svých potřeb a pokrytí dluhů,“ informoval mluvčí.

Kriminalisté přijali první indicie od důvěřivých lidí v polovině listopadu. Po prošetření a výslechu poškozených sdělili ženě v úterý obvinění a soudce na podnět státního zástupce druhý den na to vyhověl návrhu na vazební stíhání.

Ženě hrozí až osm let vězení. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování se pravděpodobně nejedná o konečný počet poškozených, a tedy ani výše celkově způsobené škody není finální.

Reklama

Výběr článků

Načítám