Hlavní obsah

Ve Dvoře Králové našli zavražděnou ženu, podezřelého policie zadržela na útěku

– Trutnov • Aktualizováno
Právo, pra

Mrtvolu ženy objevila ve čtvrtek dopoledne policie v bytě jednoho z domů nedaleko centra Dvora Králové nad Labem. Policisté v souvislosti s případem zanedlouho zadrželi muže, který z místa vraždy utíkal. Ještě během čtvrtečního večera jej obvinili z vraždy, hrozí mu až 18 let vězení. Se zavražděnou sdílel společnou domácnost.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mohu potvrdit, že dopoledne jsme přijali oznámení o spáchání násilného trestného činu. V jednom z bytů jsme nalezli ženu bez známek života,“ sdělil mluvčí policie Jan Čížkovský.

Policisté podle něj zanedlouho zadrželi v městském centru muže, který z místa činu utíkal. Po osmé hodině večer Čížkovský doplnil, že po několikahodinovém ohledání a zajištění řady stop je tento 42letý muž ze zavraždění podezřelý. Doplnil, že s usmrcenou 29letou ženou bydlel ve společné domácnosti.

„Další okolnosti, jako například přesná příčina násilné smrti, motiv jednání a přesný skutkový děj vraždy je předmětem dalšího šetření královéhradeckých kriminalistů, včetně provedení nařízené soudní pitvy,” uvedl dále policejní mluvčí.

Ještě během večera muže policisté obvinili ze zvlášť závažného trestného činu vraždy, za nějž mu hrozí až osmnáctileté vězení.

Policie přitom původně zvažovala, že do pátrání po podezřelém nasadí vrtulník. „Ihned po oznámení byli do celé akce nasazeni policisté z okresu Trutnov, Náchod, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, ale i policisté ze zásahové jednotky. Krátce před dopadením muže byla schválena žádost o nasazení vrtulníku na místo,” dodala mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám